Regelgeving en administreren

Ouessantfokker-worden begint bij het lid worden van de vereniging door je te melden bij Bureau Haverslag. Via hen ontvangt je fokletters (deze stonden vroeger op de oormerken en waren voor iedereen herkenbaar – nu worden ze alleen nog voor de administratie gebruikt).      Baukje van de Heuvel                                                          Maar voor alles moet  een U.B.N aangevraagd worden, zodat de dieren geregistreerd kunnen worden op de eigen naam. Alle schapenhouders (zelfs met één dier) zijn verplicht zich aan te melden bij het Ministerie van EL&I voor het verkrijgen van een bedrijfsnummer. Dit U.B.N. is nodig voor de verplichte registratie in de I.&R van het Ministerie. Tevens ontvang je dan de papieren voor het bedrijfsregister. Dit U.B.N. dien je dus door te geven aan Bureau Haverslag; op basis van dit U.B.N. worden de dieren op naam gesteld, binnen het stamboek geregistreerd en kunnen oornummers worden aangevraagd.

Verder krijg je na aanmelding als lid het Bulletin d’Ouessant toegestuurd en eventuele mailing; alle andere informatie staat hier op de website.

Om deel te nemen aan het scrapieonderzoek, de zwoegerziektebestrijding en verdere gezondheidsprogramma’s dient men zich op te geven bij de G.D., waar  op basis van het U.B.N.  registratie plaats vindt in de IDR van de G.D. (dit is een vrijwillige deelname).