Nieuws

Bespreekdagen 2022

De lammetjes zijn geboren en geregistreerd. De identiteitskaarten zijn aangevraagd voor de lammeren en de eerste schapen worden alweer geschoren! Kortom tijd voor de bespreekdagen in september!

 

De niet-zwoegervrije bespreekdag vindt plaats bij de familie Polinder op zaterdag 3 september om 10:00 in Nunspeet (’t Hoge 29).

De zwoegervrije bespreekdag vindt plaats bij de familie Giesen op zaterdag 17 september om 10:00 in Angeren (Lodderhoeksestraat 26).

 

Aanmeldformulier

Hier vindt u het aanmeldformulier Opgaveformulier 2022 voor de bespreekdagen en eventueel voor de thuiskeuring. Deze dient uiterlijk 5 augustus retour te zijn bij Frans Giesen, (info@ouessant.nl). Graag alleen de blauwe velden invullen.

 

Thuiskeuring

Indien u een thuiskeuring wilt dan hoeven de dieren niet geënt te worden tegen Q-koorts. De kosten voor een thuiskeuring tot 10 dieren zijn € 100, excl. KM vergoeding van 0.19 cent voor de keurmeesters. Bij meer dan 10 dieren komt er € 3.50 per dier bij.

Nieuwe leden (tot 3 jaar lid) mogen dit jaar een gratis thuiskeuring aanvragen. Dit om nieuwe leden meer te begeleiden en hopelijk enthousiast te maken voor de bespreekdagen. Zorg dan wel dat het aanmeldformulier voor  5 augustus retour is (info@ouessant.nl).

Q-koorts

Om deel te nemen aan de bespreekdag moeten de dieren geënt worden tegen Q-koorts. Dit moet uiterlijk 6 weken voor de bespreekdag en een herhaling dient 3 weken later plaats te vinden. Indien de dieren vorig jaar geënt zijn tegen Q-koorts volstaat een herhalingsvaccin. Let wel op dat dit binnen het jaar gebeurd.

De Qkoorts Verklaring Dierenarts verklaring moet door de dierenarts ingevuld te worden en retour gestuurd te worden naar Frans Giesen via mail of app. De registratie van de Q-koorts vaccin dien je zelf bij RVO te registeren of tijdig aan Bureau Haverslag (fos@stamboekouessant.nl) door te geven zodat zij het kunnen registeren.  Indien je de vlagmelding zelf registreert let wel op dat je dit juist doet. Zie hieronder de juiste uitleg.

Voor vragen, onduidelijkheden bel, mail of app me!

 

Frans Giesen, 0630403051 of info@ouessant.nl

 

Denk aan de uiterste inleverdatum van 5 augustus!  Als wat later binnenkomt wordt helaas een jaar opgeschoven ivm vakantie, planinning etc.

 

 

 

 

Rammenboek 2021 online

Het rammenboek 2021 staat online. Het is alleen beschikbaar voor leden. Er zijn inmiddels 3 versies in omloop. De laatste is:  Rammenboek 2021 versie 16032022.  Alleen deze versie staat online.

Zie Rammenboeken en S-dieren

Bestelformulier oormerken 2022

Het bestelformulier voor nieuwe oormerken staat online. Leden kunnen het vinden bij Formulieren via het Ledenmenu. Alle andere bestelformulieren komen hiermee te vervallen.

Agenda 2022 bekend

Zie de agenda