Nieuws

Uitslag Bespreekdagen 2021

Er is een eerste versie van een excelbestand met de resultaten van de bespreekdagen 2021 beschikbaar. Zie onder Bespreekdagen.

Rammenboek 2020 online

Het rammenboek 2020 en de lijst van S-ooien 2020 staan nu ook online. Deze documenten zijn alleen beschikbaar voor leden via het ledenmenu.

Datums bespreekdagen en ALV bekend

Zie de agenda

Nieuwe thema avond “Fokken met verstand” op 18 maart

Op donderdagavond 18 maart 2021 is er een derde thema-avond gepland met als thema: “de Genenbank”. Evenals de voorgaande avonden kunt u deze thema avond online volgen. U moet zich wel van te voren aanmelden. Deze thema-avond wordt georganiseerd door Centrum voor Genetische Bronnen Nederland (CGN) in samenwerking met Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH), Deze is de derde in een reeks omtrent het thema Fokken met Verstand. Het aanmeldformulier kunt u ter zijner tijd vinden op de website van de WUR: Fokken met verstand – WUR.

De presentaties van de twee voorgaande avonden zijn via onderstaande links terug te kijken.

Fokken met verstand: DNA informatie – WUR van 3 december 2020

Fokken met verstand: Omgaan met inteelt – WUR van 5 november 2020

 

Kosteloos adverteren op de site

F.O.S. leden kunnen op deze website kosteloos hun dieren te koop of te huur aanbieden. Echter alleen dieren die via Bureau Haverslag in het stamboek zijn geregistreerd.  Kopers of huurders weten dan zeker dat de aangeboden schapen raszuivere dieren zijn. Leden wordt gevraagd wel eerst in te loggen voor het plaatsen van een advertentie.