Online thema-avonden ‘Fokken met verstand’

Een goed doordacht fokbeleid op populatieniveau is nodig om een ras te behouden en te verbeteren. Om dit toe te lichten organiseert het Centrum voor Genetische Bronnen Nederland (CGN) twee online thema avonden betreffende de basisprincipes van fokkerij, inteelt, behoud van genetische diversiteit en het gebruik van DNA informatie voor een gezond fokbeleid. Deze twee avonden komen in de plaats van een eerder geplande themadag.

  • Op donderdagavond 5 november worden de basisprincipes van fokkerij, inteelt en behoud van genetische diversiteit besproken.
  • Op donderdagavond 3 december gaat het over hoe DNA informatie gebruikt kan worden in de fokkerij en voor een gezond fokbeleid.

Beide avonden starten om 19.30 uur. Deze thema avonden worden georganiseerd door Centrum voor Genetische Bronnen Nederland (CGN) in samenwerking met Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH).

De avonden zijn bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het houden van en fokken met de oorspronkelijke Nederlandse landbouwhuisdierrassen. Ook de bestuursleden en de leden van de foktechnische commissies van de rasorganisaties zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze thema avonden. U kunt er meer over lezen via deze link: Informatie & Aanmelden. Aanmelden is gratis maar wel noodzakelijk omdat de avonden alleen bezocht kunnen worden middels een door het CGN verstuurde link.