Deelnemen aan een bespreekdag

Om de kennis omtrent het Ouessantschaap snel op peil te brengen zou elke nieuwe Ouessantfokker een aantal bespreekdagen bij dienen te wonen. In korte tijd leer je waar je op moet letten qua grootte, bouw, kleur en uitstraling en zie je het verschil in type dieren. Behalve deze leerzame dingen is het ook bijzonder leuk om met andere fokkers van gedachten te wisselen en ideeën uit te wisselen.

Via het Bulletin d” Ouessant en op de website wordt kenbaar gemaakt wanneer en waar de bespreekdagen gehouden worden en via de website kan een aanmeldingsformulier gedownload of u kunt met Frans Giesen contact opnemen, 06-30403051. Voor elk dier dat je naar de bespreking wilt meenemen, met een maximum van 30 dieren per fokker, dient op het formulier ingevuld te worden. Voorts is het van belang dat de formulieren volledig ingevuld en op tijd teug gemaild worden aan de op het formulier vermelde persoon. Aan de hand van de ingestuurde formulieren moet namelijk gecontroleerd worden of de schapen individueel geregistreerd staan en wordt een catalogus samengesteld.bespreekdag-angerenzwarte-rammen

 

 

Ook kun je deelnemen met een “bedrijfsgroep”, die moet bestaan uit een ram (zelfgefokt of gekocht) en minimaal drie zelfgefokte ooien. Per inzender is één bedrijfsgroep per kleur toegestaan – houdt men meerdere kleuren schapen dan kan men ook meerdere bedrijfgroepen voorbrengen.

bedrijfsgroep R. Brienen - Didam bedrijfsgroep H. Rutgers- Didam